Välkommen till Badmintonserien Täby!


På Täby RacketCenter - Telefon: 08 - 756 50 94


Bokning via www.matchi.se – men om du INTE har årskort är det lättare att ringa oss och boka din speltid, så betalar du i kassan. Detta för att om din motståndare skulle ha årskort, då har denna redan sin del av banan betald via årskortet.


Anmälan:


Vill du anmäla dig till Badmintonserien, på Täby RacketCenter, anmäler du dig via länken nedan och anger din nivå:

https://ligaspel.se/join/taby-badminton/badminton/

eller mejla till: [email protected] om du har några övriga frågor.


Badmintonserien – så här funkar det:


Badmintonserien är uppdelad i olika divisioner med ca 4 – 6 spelare per omgång.

Varje omgång spelas under ca 8 veckor och du möter alla spelare i din grupp en gång.

Det är upp till spelarna i respektive grupp att ta kontakt med varandra för att bestämma tid för match samt att boka bana.

Kontaktuppgifter finns på ligaspel till alla spelare i din grupp. Du klickar på respektive namn för att få upp spelarnas mejl eller nummer.

Bantider, i Täby RacketCenter, hittar du via www.matchi.se.


Tips:


Ett tips är att tidigt kolla när dina motståndare kan spela sina matcher, så att matcherna kan planeras och spelas i god tid. Skicka gärna ett mejl till alla spelare och fråga när det passar att spela deras matcher. Var även väldigt tydlig med dina motståndare. Är du skadad eller sjuk under en längre tid, hör gärna av dig till dina motståndare och meddela det.


Kostnad:


Alla spelare betalar en administrativ avgift på 100 kr / omgång. Den avgiften betalas via en länk som [email protected] skickar ut inför varje omgång.

Spelare utan årskort betalar för banhyran för respektive match. Har du ett årskort ingår banhyran i ditt kort.


Bokning av banor:


Spelare utan årskort bokar sina tider genom att ringa till hallen medan spelare med årskort bokar sina tider digitalt via www.matchi.se.

Om du och din motståndare inte har årskort kan ni givetvis också betala banan online på www.matchi.se och dela på bankostnaden.


Regler:


Spelarna kommer överens om tid för match och bokar tider via www.matchi.se.

Matcherna spelas bäst av 3 set och först till 21 poäng vinner ett set. Varje set måste vinnas med två poäng, om inte ställningen är 29-29, då vinner den som först kommer till 30 poäng.

Den spelare som står överst (under fliken ”registrera resultat”) ansvarar för bollar.

Den spelare som står överst (under fliken ”registrera resultat”) har huvudansvar att matchen spelas.

Ni rapporterar era resultat via ligaspel och vinnaren rapporterar resultatet.

Alla matcher måste spelas och registreras innan sista angiven tid för omgången för att kunna räknas med till respektive omgång. Det går alltså inte att spela och registrera ett resultat bakåt i tiden.

Alla spelare ska göra sitt yttersta för att möta alla spelare i sin division. Vet du om att du inte kommer kunna spela dina resterande matcher anmäler du dessa som W.O.

Är det så att du inte spelar några matcher och inte heller svarar på mejl från [email protected] kommer du troligtvis att tas bort till kommande omgång.

Spel sker med fjäderbollar – om inte spelarna kommer överens om annan boll.

Om man inte hinner spela klart gäller resultatet vid bantidens slut (om det går att fortsätta matchen på samma eller annan bana är det okej). Om det är ömsesidigt att matchen inte kan spelas tilldelas inga poäng, men rapportera gärna WO-WO.

Upp- och nedflyttningsstrecken kan variera samt justeras under omgången, men normalt går 1-2 spelare upp och 1-2 spelare ner.


Om det är oavgjort mellan två och flera spelare rangordnas de enligt följande:


o Inbördes möte mellan spelarna med samma poäng

o Inbördes gameskillnad mellan spelarna med samma poäng

o Flest vinster i omgången

o Gameskillnad

o Flest antal matcher i omgången


Poäng vid match:


Resultat   Poäng

2 – 0        4 – 1

2 – 1        3 – 2

1 – 1        2 – 2


Fortsatt spel efter omgången:


Spelare förväntas fortsätta nästa omgång om inget annat anges.

Kan/vill du inte fortsätta kommande omgång meddelar du det till [email protected] i god tid, helst 2 veckor innan ny omgång.


Upp- och nedflyttningar:


Badmintonserien består oftast av två omgångar på hösten och tre omgångar på våren. Eventuellt kan en sommarserie (fristående från Badmintonserien) bli tillgänglig under sommaren.

Inför varje omgång tillkommer ofta nya spelare och därför kan divisionerna förändras – tanken är att få så jämna grupper som möjligt varje omgång.

Administratören har rätt att när som helst ändra antalet i divisionerna samt antal som flyttas upp och ner. Detta för att få så jämna divisioner som möjligt och ibland justera mellan grupper om man har hamnat på fel nivå från start.

Finns det plats kvar i någon division, med passande nivå, kan spelare få hoppa in under omgången – förutsatt att det finns tid att hinna spela sina matcher.

Det går också att ställa sig i kö, om någon på liknande nivå drar sig ur.


Tips från coachen:


Var tydlig med dina motståndare. För att undvika uppskjutna matcher, dubbelkolla gärna med varandra och bekräfta er matchtid samma dag. Skulle det bli fel i kommunikationen och ni missförstår varandra, försök att spela er match vid ett annat tillfälle.


Lycka till med spelet och varmt välkommen till Badmintonserien Täby!