Välkommen till ÖPC Padelklubbs seriespel! 

Arrangerande klubb: ÖPC Padelklubb
Serien: ligaspel.se/orebropadelcenter/padel/
Spelplats: Örebro Padelcenter Matchdag och tider:

Herrar : Tisdagar 18-22, Torsdagar 19-22

Damer : Onsdagar 19-22

Mixed : Torsdagar 18-19

Fri parkering!

Serien
Herrserien är 8 lag i varje division. Alla möter alla vilket ger 7 matcher per lag. En omgång pågår i sju veckor med en match i veckan. När en omgång är slut flyttas de två bästa lagen upp en division medan lag 7 och 8 flyttas ner. Kan ett lag inte spela en match så är det upp till det laget att antingen byta med något annat lag, eller boka ny match (som man betalar för).

Damserien är 8 lag i varje division. Alla möter alla vilket ger 5 matcher per lag. En omgång pågår i fem veckor med en match i veckan. När en omgång är slut flyttas de två bästa lagen upp en division medan lag 5 och 6 flyttas ner. Kan ett lag inte spela en match så är det upp till det laget att antingen byta med något annat lag, eller boka ny match (som man betalar för).

Mixedserien är 8 varje lag i varje division .  Kan ett lag inte spela en match så är det upp till det laget att antingen byta med något annat lag, eller boka ny match (som man betalar för).Matcherna
Matcherna spelas i bäst av tre set. 
Första och andra set spelas som vanligt set med tiebreak till 7 (vinna med två bollar). Varje geme spelar med ”no add”, dvs vid 40-40 spelas avgörande boll där servemottagande lag bestämmer serveruta.
Skulle det gå till avgörande tredje set så spelas ett supertiebreak. Det är som ett vanligt tiebreak fast till 10 (vinna med två bollar).
Man får bolla in i högst 3 minuter. Lotten avgör vem som servar.
Hemmalaget står för bollar.
Vinnande laget registrerar spelad match.


Poäng vid 2-0 i set: 3-0
Poäng vid 2-1 i set: 3-1
Poäng vid wo: 3-0

Placeringsreglerna i tabellen är följande:
1. Poäng

2. Inbördes möte

3. Vinster

4. Setskillnad

5. Gameskillnad

6.Lottning


Inhoppare
En i laget måste spela. Man får ta in en ersättare så länge den inte befinner sig i samma eller i en högre division.(Gäller även andra ligor)
Tänk på att inte ta in någon spelare som håller en högre nivå än den divisionen ni spelar i för att det ska bli så rättvist som möjligt.

Är ersättaren med i seriespelet 1 omgång i ditt lag, är den spelaren låst som ersättare i laget och kan inte spela för ett annat lag.

Frågor eller synpunkter ställs till: info@opcpadelklubb.se

Förflyttning av lag
Observera att förflyttning av lag kan ske i serien. T ex om att väldigt duktigt lag kommer in så kan dom ta plats i (för dom) lämpligare division. Detta för att det ska bli kul för alla.
Detta sker varje halvår, men kan även förekomma under säsongen.


Observera att ÖPC förbehåller sig rätten att göra ändringar under seriespelets gång.