Välkommen till ÖPC Padelklubbs seriespel! 

Arrangerande klubb: ÖPC Padelklubb
Serien: ligaspel.se/orebropadelcenter/padel/
Spelplats: Örebro Padelcenter Matchdag och tider:

Herrar : Tisdagar 18-22, Torsdagar 19-22

Damer : Onsdagar 19-22

Mixed : Torsdagar 18-19

Fri parkering!

Serien
Herrserien är 8 lag i varje division. Alla möter alla vilket ger 7 matcher per lag. En omgång pågår i sju veckor med en match i veckan. När en omgång är slut flyttas de två bästa lagen upp en division medan lag 7 och 8 flyttas ner. Kan ett lag inte spela en match så är det upp till det laget att antingen byta med något annat lag, eller boka ny match (som man betalar för).

Damserien är 8 lag i varje division. Alla möter alla vilket ger 5 matcher per lag. En omgång pågår i fem veckor med en match i veckan. När en omgång är slut flyttas de två bästa lagen upp en division medan lag 5 och 6 flyttas ner. Kan ett lag inte spela en match så är det upp till det laget att antingen byta med något annat lag, eller boka ny match (som man betalar för).

Mixedserien är 8 varje lag i varje division .  Kan ett lag inte spela en match så är det upp till det laget att antingen byta med något annat lag, eller boka ny match (som man betalar för).Matcherna
Matcherna spelas i bäst av tre set. 
Första och andra set spelas som vanligt set med tiebreak till 7 (vinna med två bollar). Varje geme spelar med ”no add”, dvs vid 40-40 spelas avgörande boll där servemottagande lag bestämmer serveruta.
Skulle det gå till avgörande tredje set så spelas ett supertiebreak. Det är som ett vanligt tiebreak fast till 10 (vinna med två bollar).
Man får bolla in i högst 3 minuter. Lotten avgör vem som servar.
Hemmalaget står för bollar.
Vinnande laget registrerar spelad match.


Poäng vid 2-0 i set: 3-0
Poäng vid 2-1 i set: 3-1
Poäng vid wo: 3-0

Placeringsreglerna i tabellen är följande:
1. Poäng

2. Inbördes möte

3. Vinster

4. Setskillnad

5. Gameskillnad

6.Lottning


Inhoppare
En i laget måste spela. Man får ta in en ersättare så länge den inte befinner sig i samma eller i en högre division. Detta gäller även om man är med i andra ligor, både som ordinarie eller om man hoppar in som ersättare.
WO-förlust gäller när reglerna inte efterföljs.

Är ersättaren med i seriespelet en omgång i ditt lag, är den spelaren låst som ersättare i det laget och kan inte spela för ett annat lag i den omgången. Man får då spela annan serie än vår, om divisionen är lägre.

T ex: Du hoppar du in som ersättare i div 4. Efter det hoppar du in som ersättare i div 3 i annan serie. Då får du inte spelar mer denna omgången för att: 1. Du får inte spela div 4 för att du spelat div 3 i annan serie. 2. Du har redan spelat i ett lag och är dedikerad det laget denna omgången. Gör du det så blir det WO-förlust för det laget som du spelar med efter div 3 i annan serie.

Tänk på att inte ta in någon spelare som håller en högre nivå än den divisionen ni spelar i för att det ska bli så rättvist som möjligt. Vid frågor eller tvist, kontakta: info@opcpadelklubb.se

Spelar man med ersättare så MÅSTE den redovisas under ”Kommentar” när man fyller i resultatet. Dom som fyller i resultatet måste då veta om motståndarna inte hade ordinarie partners och namn. Detta för att vi ska kunna ha koll på vilka som är inhoppare och för att det är bra att se om laget inte spelat med ordinarie spelare. T ex: Christina Månsson ersatte Jakob Hansson.

Ej färdiga matcher
De matcher som inte spelas klart blir WO-förlust till det laget som ville flytta eller avbokade ordinarie matchen.

Frågor eller synpunkter: info@opcpadelklubb.se


Observera att ÖPC förbehåller sig rätten att göra ändringar under seriespelets gång.