Välkommen till Dubbelserien Täby

Täby RacketCenter - Flyghamnsvägen 16 Täby - Telefon: 08 - 756 50 94Just nu har vi ingen serie i dubbel, utan Dubbelserien är vilande!


Anmälan:

Vill du vara med i Dubbelserien, på Täby RacketCenter, anmäler du dig via länken nedan och anger din nivå:

http://ligaspel.se/join/taby-badminton/badminton2/

eller mejla till: [email protected] om du har några övriga frågor.


Så här funkar det:

Dubbelserien startar för första gången 9/11, i Täby RacketCenter, och beroende på antalet anmälda lag bildas fler grupper och grupperna delas upp i nivåer. Varje omgång spelas under ca två månader och ni möter alla lag i gruppen en gång. Via länken ovan ser du vilka datum som gäller för respektive omgång.

Det är upp till spelarna i respektive grupp att ta kontakt med varandra för att bestämma tid för match samt att boka bana. Kontaktuppgifter finns på ligaspel till alla spelare i din grupp. Du klickar på respektive namn för att få upp spelarnas mejl eller nummer. Bantider, i Täby RacketCenter, hittar du via www.matchi.se

Ett tips är att ha söndagen som en matchdag, då det ofta finns lediga tider under större delen av söndagen. Vill ni dock spela en annan dag går det såklart också bra. Ett annat tips är att tidigt kolla när dina motståndare kan spela sina matcher, så att inte hälften av matcherna återstår när omgången börjar lida mot sitt slut.


Kostnad:

-        Alla spelare betalar en administrativ avgift på 150 kr / omgång. Avgiften betalar du i kassan, tillsammans med banhyran, inför din första match.

-        Spelare utan Årskort betalar för banhyran för respektive match.


Bokning av banor:

-        Spelare utan Årskort bokar sina tider genom att ringa till hallen medan spelare med Årskort bokar sina tider digitalt via www.matchi.se


Regler:

-        Spelarna kommer överens om tid för match och bokar tider via www.matchi.se

-        Matcherna spelas bäst av tre set och först till 21 poäng vinner ett set. Varje set måste vinnas med två poäng, om inte ställningen är 29-29 – då vinner den som först kommer till 30 poäng.

-        Den spelare som står överst (under fliken ”registrera resultat”) ansvarar för bollar

-        Ni rapporterar era resultat via ligaspel och vinnaren rapporterar resultatet

-        Alla matcher måste spelas och registreras innan sista angiven tid för omgången

-        Alla spelare ska göra sitt yttersta för att möta alla spelare i sin division

-        Spel sker med fjäderbollar – om inte spelarna kommer överens om annan boll

-        Om man inte hinner spela klart gäller resultatet vid bantidens slut (om det går att fortsätta matchen på samma eller annan bana är det okej)

-        Om det är ömsesidigt att matchen inte kan spelas tilldelas inga poäng, men rapportera gärna WO-WO

-        Upp- och nedflyttningsstrecken kan variera samt justeras under omgången, men normalt går 1-2 spelare upp och 1-2 spelare ner.

-        Om det är oavgjort mellan två eller flera spelare rangordnas de enligt följande:

o   Inbördes möte mellan spelarna med samma poäng

o   Inbördes gameskillnad mellan spelarna med samma poäng

o   Flest vinster i omgången

o   Gameskillnad

o   Flest antal matcher i omgången


Poäng vid match:

Resultat    Poäng

2 – 0              4 – 1

2 – 1              3 – 2

1 – 1              2 – 2


Fortsatt spel efter omgången:

Spelare förväntas fortsätta nästa omgång om inget annat anges. Du behöver alltså inte göra en ny anmälan, såvida du inte har möjlighet att fortsätta. Kan du inte fortsätta kommande omgång meddelar du det i god tid, helst 2 veckor innan ny omgång.


Upp- och nedflyttningar:

Dubbelserien består av två omgångar på hösten, två omgångar på våren och en omgång under sommaren.

Inför varje omgång tillkommer ofta nya spelare och lag och därför kan divisionerna förändras – tanken är att få så jämna grupper som möjligt varje omgång. Administratören har rätt att när som helst ändra antalet i divisionerna samt antal som flyttas upp och ner. Detta för att få så jämna divisioner som möjligt.

Finns det plats kvar i någon division, med passande nivå, kan nya lag få hoppa in under omgången – förutsatt att det finns tid att hinna spela sina matcher. Det går också att ställa sig i kö, om någon på liknande nivå drar sig ur.


Tips från coachen:

Var tydlig med dina motståndare. För att undvika uppskjutna matcher, dubbelkolla gärna med varandra och bekräfta er matchtid samma dag. Skulle det bli fel i kommunikationen och ni missförstår varandra, försök att spela er match vid ett annat tillfälle.


Varmt välkommen till Dubbelserien Täby!