TOYOTA PADEL LEAGUE OMGÅNG 3 (180410-180612)

Regler


Innan du och din partner spelar första matchen är det viktigt att båda läser igenom reglerna så att alla vet vad som gäller och för att undvika oklarheter innan, under och efter matchen.


Upplägg:
- Seriespel med 8 lag i varje division (7 veckor/seriespel).
- Max 3 spelare/lag (Om det behövs får man låna in spelare från lägre div för att få till match).
- 1:an och 2:an i div. 2-5 går upp en division. Lag 7-8 i div 1-4 åker ner en division. (OBS! se nedan om nya lag kommer in)
- Speldagar är tisdagskvällar och lördagmorgnar. Vilka dagar man spelar är helt upp till slumpen att avgöra.
- Hemmalaget står för bollar till varje match. Det skall vara bra (helst nya) bollar.


Match:

Varje match kommer att pågå i 1 timme (5 minuters inbollning, 55 minuters spel)
Samma räkning som i tennis tillämpas. Tiebreak vid 6-6 i game.
När "tutan" låter efter en timmes spel spelas bollen klart. Ofullständiga game registreras inte, dvs om ett lag leder med 40-15 så räknas inte detta in i resultatet. Samma sak gäller vid tiebrake, om "tutan" låter under ett tiebrake spelas bollen klart, men om tiebraket inte hinner bli färdigspelat registreras setet som 6-6. Observera att det alltid är viktigt att kämpa in i det sista oavsett vad ställningen är då det tillämpas set-, och gamedifferens när divisionerna summeras och upp-, och nedflyttning skall genomföras.
Resultatet rapporteras direkt efter matchen in på www.ligaspel.se/pdlvastervik av det vinnande laget!

Poängsystemet i tabellen är följande:
I varje match tävlar man alltid om 6 poäng. Man får 2 poäng för varje vunnet set och 1 poäng om man leder setet när tiden är ute. Man kan maximalt få 6 poäng, alltså är 3-0 i set max. Om det finns tid kvar att spela på så får man givetvis spela hela timmen ut men set 4 kommer inte räknas med i tabellen. Om det däremot endast spelats exempelvis 2 set delar lagen på de kvarvarande 2 poängen och slutställningen blir således 5-1.
Exempel:
6-0 6-0 6-0 ger 6-0
3-6 6-3 ger 3-3
6-4 2-6 3-0 ger 3½-2½
osv.

Vid samma antal poäng vid omgångens slut avgörs sluttabellen enligt följande
  • Setdifferens
  • Gamedifferens
  • Flest vunna game
  • Inbördes möte


Flytt av seriematch

Önskar ni flytt av match så är det upp till det laget som vill flytta matchen att först höra av sig till motståndarna för godkännande. Om detta inte godkänns får reserv kallas in (från en lägre division eller någon som inte deltar i seriespelet) för att matchen skall kunna genomföras. Om motståndarna godkänner en flytt av seriematch är det laget som flyttar matchens ansvar att boka ny tid. Alla flyttade matcher måste rapporteras in till tävlingsledningen på anmalan@pdlcentervastervik.se. Varje lag har möjlighet att boka om två matcher per säsong utan extra kostnad, annars måste en reserv kallas in. 


WO

Detta är något som vi absolut inte vill ska ske, men om det mot förmodan händer räknas det som en 0-6 0-6 0-6 förlust och 0 poäng in på kontot. Om en spelare skadar sig under matchen och inte kan fullfölja matchen räknas det som W.O.

Nya lag

Vid avhopp i en division har tävlingsledningen rätt att sätta in lag som står på väntelista.
Betalning sker innan premiärmatchen. Kostnad för deltagande i herrserierna är 850kr/person och damerna 600kr/person.
Betalning kan ske på två olika sätt, nämligen:
Swish 123 129 36 87
Kontonummer 8422-8, 3 280 839-6
Märk betalningen med namn och lagnamn!
I samband med att de sista seriematcherna spelas så kommer vi anordna en säsongsavslutningsfest som man blir bjuden till och som ingår i anmälningsavgiften. Här delar vi ut priser till de olika divisionernas vinnarlag och hyllar dem under kvällens middag. Ett bra slut på säsongen där vi tillsammans kan sammanfatta serien.
Mer information om denna tillställning kommer längre fram.
Game on!
Ha kul, visa respekt och följ reglerna så ser vi till att detta blir riktigt roligt :)

/Tävlingsledningen