REGLER PDL SERIESPEL

 

Spelregler

  • Matchlängd: 90 min
  • Format: Bäst av 3 set, vid ställning 1-1 i set tillämpas supertiebreak (först till 10 poäng där vinst med två bollars marginal gäller)
  • Poäng: 2 poäng till vinnande lag, 0 poäng till förlorande lag

Om man inte hinner spela klart matchen på 90 min vinner det lag som vunnit första set (gäller om man är inne i andra set). Är matchen inne i avgörande supertiebreak vid matchtidens slut skall supertiebreaket alltid slutföras. 

Finns tillräckligt med tid över för att spela ut ett vanligt 3:e set, så är detta tillåtet. I sådana fall skall båda lagen vara överens samt även ta konsekvenserna om matchen inte skulle hinnas klart i tid. Har båda lagen tagit beslutet att spela ett vanligt 3:e set och inte hinner klart så vinner det laget som leder 3:e set efter 90 min. Vid tillämpning av vanligt 3:e set rapporteras resultat enligt supertiebreak-format: 6-3 = 10-5 & 6-0 = 10-0 osv...

 

Regler för seriespel

Vid samma antal poäng avgörs sluttabellen enligt följande:

  • Inbördes möte
  • Setskillnad
  • Gameskillnad
  • Flest vunna game

Två lag går upp, fyra lag stannar medan två lag åker ur. Mellan division 1 och division 2 går 1 lag upp och ett lag ned. 

 

Avbokningsregler

Vid förhinder på ordinarie matchtid skall motståndarlaget i första hand kontaktas. När motståndarlaget är meddelat, kan ni även meddela PDL att matchen ska avbokas alternativt flyttas förutsatt att ni kommit fram till en ny tid.

Avbokningar måste göras till PDL center SENAST 48 TIMMAR INNAN MATCHSTART.

Görs avbokningen inte minst 48 timmar före match, så kommer PDL Center inte bekosta en ny tid för seriespel, utan görs i så fall av laget som avbokade.

Görs avbokningen i tid kommer utvalt matchikonto fyllas på med 1st klippkort som gäller för alla 1,5h tider för att själv kunna boka ny tid efter överenskommelse med motståndarlaget.

Avbokning av match görs via Martin Bäck på seriespel@pdlcentergbg.se. Vid övriga frågor kontakta Martin på 072-002 3001.

Andra regler

·         Reserver får tas in förutsatt att de ej spelar i en högre division i PDL Centers seriesystem.

·         Samtliga matcher i varje säsong skall spelas klart innan säsongens sista ordinarie spelomgång. 

·         Hemmalaget står för nya bollar om inget annat är överenskommet. 

·         Betalning sker innan premiärmatch (2 150 kr per lag).

·         Rapportering av resultat sker av vinnande lag via ligaspel.se. 

 

Vid avhopp så förbehåller sig PDL center rätten att ersätta dessa lag på det vis som dem anser är bäst. Detta för att vi skall kunna erbjuda så bra spelklimat som möjligt. Vanlig upp- och nedflyttning mellan serieomgångar gällare fortfarande. 

PDL önskar att så många matcher som möjligt spelas på utsatt tid. Vi ser mer än gärna att ni istället för att flytta matcher tar in reservspelare, så att matchen genomförs.